Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@09:42:06 GMT

امیدفروشی چند میلیونی به کنکوری‌ها

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۵۸۴۳

امیدفروشی چند میلیونی به کنکوری‌ها

روزنامه ایران مورخ ۷مهر۱۳۹۹ در گزارشی،‌ آورده است:  همین سختی انتخاب رشته موجب شده تا بسیاری از داوطلبان کنکور امیدشان به مشاوران کنکوری باشد که با وعده قبولی در بهترین دانشگاه‌های ایران تجارت پر سودی برای خودشان داشته باشند. در حقیقت این روزها، روزهای پراسترسی برای داوطلبان دانشگاه‌ها و روزهای پرسودی برای مشاوران کنکور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار تبلیغات هر کدامشان هم متفاوت‌تر از دیگری است. برخی به صورت آنلاین و با رقم‌های ٣٠٠ هزارتومانی مشاوره می‌دهند و عده‌ای دیگر هم که اسم و رسمی دارند حضوری و با رقم‌های یک میلیون تا یک میلیون و ٤٠٠ هزارتومانی مشاوره کنکور را انجام می دهند. تبلیغات مختلف مشاوران انتخاب رشته موجب شده تا بسیاری از داوطلبان کنکور که علاقه‌مند به دانشگاه‌های دولتی و رشته‌های خاص هستند، فریب حرف‌هایشان را بخورند و انتخاب رشته خود را در قبال پرداخت هزینه‌های کلان به‌دست آنها بسپارند. مشاورانی که ادعا می‌کنند که فرقی نمی‌کند داوطلب چه رتبه‌ای آورده است آنها با روش‌هایی خاص داوطلبان را وارد دانشگاه‌های معروف دولتی می‌کنند و به داوطلبانی که رتبه ٤٠ تا ٨٠ هزار آورده‌اند، می‌گویند: «قبولید. دانشگاه خوب هم قبول می‌شوید نگران نباشید.»
یکی از همین مشاوران که اسم و رسمی هم برای خودش بین داوطلبان کنکور به‌دست آورده در پوستری نوشته است که می دانید با رتبه ٥ هزار پزشکی دانشگاه روزانه، رتبه ٢٠ هزار در دانشگاه دولتی تهران و رتبه ١٨٣ هزار دانشگاه صنعتی شریف قبولی داده‌ایم. یا در تبلیغی دیگر برخی از مشاوران تأکید می‌کنند که تخصصی روی رتبه‌های بالا کار می‌کنند. خبرنگار «ایران» با دفتر  یکی از همین مشاوران تماس گرفته است. شخص پشت گوشی اعلام می‌کند: «ابتدا یک جلسه ٥ دقیقه‌ای با داوطلب برگزار می‌کنیم تا بدانیم که داوطلب چه دانشگاه و چه رشته‌ای را دوست دارد. انتخاب رشته اصلی ٢ ساعت طول می‌کشد این مسأله حساس است و باید با دقت تمام این مرحله را انجام دهیم خود آقای دکتر هم روی موضوع نظارت می‌کند. البته که تمام وقت آقای دکتر پر شده است. باید به مرکز مراجعه کنید و منتظر بمانید اگر وقت خالی داشتیم انتخاب رشته را انجام می‌دهیم.»
از او درباره روند انتخاب رشته می پرسم، می‌گوید:
«انتخاب رشته به سبک خود آقای دکتر انجام می‌شود. ایشان سبک خاصی را ثبت کرده اند شما اسم آقای دکتر را در اینترنت سرچ دهید می‌بینید که در نظام آموزشی چه جایگاهی دارند. فرآیند کار دستی است ما اصلاً با نرم‌افزار کار نمی‌کنیم. برای انتخاب رشته هم یک میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دریافت می‌کنیم.»
مؤسسه دیگری هم مدعی شده، که تخصص اصلی‌اش قبولی داوطلبان با رتبه‌های بالا است. منشی این مؤسسه به خبرنگار «ایران» می‌گوید: «ما جمعی از بهترین مشاوران کنکور را داریم و تخصص ما هم قبولی داوطلبان با رتبه‌های بالا است. حدود ١٠٠ داوطلب با رتبه‌های بالای ٢٠ هزار در دانشگاه‌های دولتی قبول شدند. ما رزومه افرادی که برای ما انتخاب رشته می‌کنند را به صورت فایل در اختیارتان می‌گذاریم و شما مشاورتان را انتخاب می‌کنید قیمت انتخاب رشته هم ٧٠٠ هزار تومان است.


درآمد ٦٠٠ میلیونی برخی از مشاوران کنکور
 ادعاهای مشاوران کنکور در حالی مطرح می‌شود که دبیر کارگروه آموزش دیدبان عدالت و شفافیت بارها درباره کلاهبرداری مشاوران کنکور هشدار داده است. هامون سبطی در این باره می‌گوید: «برخی از افرادی که انتخاب رشته می‌کنند، دیپلمه هستند. آنها بین یک تا دو میلیون تومان از داوطلبان می‌گیرند و معمولاً هم دروغ به خانواده‌ها می‌گویند. برخی مدعی هستند که با رتبه ٤٠ هزار تا ٨٠ هزار داوطلب را در رشته‌هایی قبول می‌کنند که نیازمند رتبه زیر ١٠ هزار است. این دروغ محض است و ما اسمش را «امید فروشی» به داوطلبان کنکور گذاشته‌ایم. چرا که دانش‌آموز چند روز امیدوار به قبولی در کنکور می‌شود و وقتی اعلام نتایج اصلی می‌شود تازه می‌فهمد که مؤسسه، امیدواری کاذب داده است.
او تأکید می‌کند: برخی‌ها ادعا می‌کنند که با رتبه ٤٠ هزار داوطلب را در رشته پرستاری قبول می‌کنند و حتی در رتبه ٦٠ هزار هم داوطلب می‌تواند مهندسی صنعتی شریف قبول شود واقعیت این است که با این رتبه‌ها در پردیس قشم یا پردیس کیش که زیر نظر دانشگاهی خاص است داوطلب قبول می‌شود اما چون اسمش پردیس دانشگاه مثلاً دانشگاه شریف است می‌گوید با این رتبه شریف یا تهران قبول شده است. ماجرا این است در آنجا ثبت نام کردن اصلاً نیازی به رتبه کنکور ندارد حتی اگر این دانش‌آموز رتبه‌اش ٤٠٠ هزار هم می بود می‌توانست در آنجا ثبت نام کند اما خانواده این را نمی‌داند.  
او درباره درآمد میلیاردی مؤسسات کنکور می‌گوید: در این چهار روزی که انتخاب رشته دانشگاهی است برخی از مشاوران تا ٦٠٠ میلیون هم درآمد دارند. ما این موضوع را به وزیر علوم هم گفته‌ایم و قرار بر این شد که در وزارت علوم مرکز یا نهادی تأسیس شود تا روی مؤسسات کنکور نظارت کنند.


مشاوران، امید غیرواقعی می‌فروشند
براساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، ۱۷۵ هزار و ۸۴۹ داوطلب در رشته‌های مختلف با آزمون کنکور پذیرفته خواهند شد و رقابت جدی هم برای رشته‌ها و دانشگاه‌های پرطرفدار است. با این همه مشاوران کنکور در حالی هزینه ٣٠٠هزار تا یک میلیون و ٤٠٠ هزار تومانی را برای مشاوره اعلام می‌کنند که انتخاب رشته در پایگاه‌های انتخاب رشته آموزش و پرورش ١٦٠ هزار تومان و هزینه انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش هم ۱۰ هزار تومان است. فاطمه زرین‌آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش  کشور در این باره می‌گوید: ما در سایت سازمان سنجش انتخاب رشته مجازی را فعال کردیم. داوطلب مبلغ ١٠ هزارتومان واریز می‌کند و ما کارنامه داوطلب را بر اساس ظرفیت‌های امسال بررسی می‌کنیم. نمرات داوطلب را با حداقل نمرات سال گذشته تخمین می‌زنیم و احتمال قبولی او را اعلام می‌کنیم.
او درباره کلاهبرداری مؤسسات کنکور هشدار می‌دهد و می‌گوید: بسیاری از مشاوران، امید واهی به داوطلبان می‌فروشند. بسیاری از اعتراضات بعد از اعلام نتایج نهایی کنکور خانواده‌ها هم به خاطر امیدفروشی به داوطلبان کنکور است؛ مشاوران به خانواده داوطلبان می‌گویند در رشته خاص قبول می‌شوند وقتی جواب نهایی می‌آید خانواده متوجه می‌شود که جواب نهایی مورد انتظارش نیست.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها دانشگاه تهران دانشجو کنکور انتخاب رشته

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه تهران دانشجو کنکور انتخاب رشته دانشگاه تهران دانشجو کنکور انتخاب رشته اخبار کنکور داوطلبان کنکور مشاوران کنکور انتخاب رشته سازمان سنجش هزار تومان دانشگاه ها آقای دکتر یک میلیون رتبه ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۵۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند

ستاری فرد با بیان اینکه در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی برای موضوع معیشت معلمین رخ داده، گفت: از دهه هفتاد مسئله نظام رتبه بندی معلمین مطرح بود، به خصوص اینکه در سند تحول بنیادین سال ۱۳۹۰ نیز صراحتا تأکید و تصحیح شد که باید انجام شود که در این دولت عملیاتی و به مسئله معیشت معلمان توجه شد.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه امیدواریم کاری که این دولت در بحث رتبه بندی و توجه به معیشت معلمان شروع کرده استمرار پیدا کند، افزود: با همراهی و همکاری مجلس اتفاقی را رقم می‌زنیم تا «معلمی» سرآمد همه مشاغل باشد یعنی کارآمدترین و موثق‌ترین افراد شغل معلمی را انتخاب کنند.

ستاری فرد به دیدار رهبر معظم انقلاب با معلمان اشاره کرد و گفت: حضرت آقا به محور توانمندسازی معلمان اشاره داشتند که باید توانمندسازی در دو بعد «معیشت» معلم و «علمی و انگیزشی» انجام شود که امیدواریم با توجه به رویکرد دولت و رویکرد قوای حاکم و نگاه حمایتی مقام معظم رهبری نسبت به جامعه تعلیم و تربیت، به روز‌های خوب برسیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی خاص معلمین پرورشی و تربیت بدنی شرکت کردند، ادامه داد: جمعا ۱۹ هزار و ۳۷۷ نفر مربی پرورشی و معلم تربیت بدنی از محل این آزمون وارد آموزش و پرورش می‌شوند.

ستاری فرد با اشاره به سخنان وزیر آموزش و پرورش گفت: به گفته وزیر آموزش و پرورش به زودی مقدمات آزمون دیگر برای مربیان تربیت بدنی و پرورشی در سال پیش رو مهیا می‌شود؛ چیزی که خیلی برای ما مهم است، جذب مربیان با کیفیت برای نظام تعلیم و تربیت دانش آموزان است.

وی با بیان اینکه امروز دچار چالش‌های جدی هستیم، افزود: فقر حرکتی، ضعف حرکتی، تغییر سبک زندگی مردم و ورود بچه‌ها به فضای مجازی که رقیب جدی سلامت جسمی و سلامت روانی بچه‌هاست، توجه به کیفیت و کمیت درس تربیت بدنی اهمیت دارد.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال حاضر به خصوص بعد از کرونا میزان اضافه وزن و چاقی دانش آموزان و کودکان و نوجوانان به ۳۴ درصد رسیده یعنی از هر سه دانش آموز یک دانش آموز در موقعیت مناسب سلامت قرار ندارد، ادامه داد: اگر دانش آموز در موقعیت مناسب سلامت نباشد قطعا در موقعیت مناسب یادگیری قرار نمی‌گیرد.

ستاری فرد با بیان اینکه مسئله سلامت دانش آموز زیربناست، عنوان کرد: ارزان‌ترین و بهترین ابزار و در واقع فرصت کنترل آسیب‌های اجتماعی و تربیت، مسئله بازی و ورزش است، یعنی بهترین فرصت برای تربیت دانش آموز فرصت بازی کردن است.

وی به عیدی وزیر آموزش و پرورش به دانش آموزان ابتدایی اشاره کرد و گفت: موضوع افزایش ساعت درس تربیت بدنی برای دانش آموزان ابتدایی در سال تحصیلی پیش رو صحبت و عیدی وزیر است که امیدواریم محقق شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در قانون اساسی برای تربیت بدنی و آموزش و پرورش صرفا عبارت رایگان استفاده شده، افزود: دو اصل مهم قانون اساسی به تربیت بدنی رایگان و آموزش و پرورش رایگان اشاره شده است.

ستاری فرد که در برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، به جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد که هم مشکل نظام وظیفه آن‌ها حل شود، هم اشتغال و ادامه تحصیل آن‌ها صورت می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • پاسخ به ۲۰ سوال کلیدی کنکوری ها درباره ایجاد سابقه‌تحصیلی و ترمیم نمره
  • آغاز ثبت‌نام پشت‌کنکوری‌های متقاضی «ترمیم نمره» + جزئیات و هزینه
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • آغاز ثبت‌ نام پشت‌ کنکوری‌ ها برای «ترمیم نمره» + جزئیات و هزینه
  • برگزاری امتحانات نهایی با حضور ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی
  • شهید عبدالرضا موسوی؛ از رتبه اول کنکور پزشکی تا شهادت برای فتح خرمشهر/ شهیدی که محل دفنش را مشخص کرده بود
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند